În fiecare an, REHVA (Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations) organizează Concursul International ”Student Competition REHVA”, cu o tradiție de 18 ani, la care pot participa echipe studențești din cele 27 de țări membre REHVA. Acest concurs de cercetare, în domeniul HVAC, încurajează studenții să își aducă contribuția la viitorul durabil al planetei noastre. Regulamentul concursului prevede participarea pe echipe formate din câte doi studenți, din anii II…IV de la ciclul licență și I…II de la ciclul master.

Prima selecție are loc la nivel national, iar pentru România, această selecție este realizată de AIIR (Asociația Inginerilor de Instalații din România), membru REHVA.

În 14 Octombrie 2022 la Brașov, România, a avut loc Faza Națională a concursului ”Student Competition REHVA”, organizată în cadrul celei de-a 57 Ediții a Conferinței .

Din partea Univesității Politehnica Timișoara, Facultatea de Construcții, specializarea Instalații pentru Construcții, au participat 2 echipe coordonate de asist. univ. ing. Dănuț TOKAR.

Prin implicare, seriozitate, spirit de echipă și inovație, ambele echipe ale UPT, au urcat pe podium.

Lucrare intitulată ” Clean and sustainable energy potential in Timisoara using piezoelectric power generators –GEMPT”, elaborată și susținută de Diana ȚUCU, împreună cu Andrei DUNĂ, anul ll, secția ICT, a fost clasată pe Locul 1;

Lucrare intitulată ” Method for determining the average daily flow of sanitary taps in 5 apartment buildings”, elaborată și susținută de Andrei DUNĂ, împreună cu Florian Tamaș NEGRUȚ, anul ll, secția ICT, a fost clasată pe Locul 3.

Echipa desemnată câștigătoare: Diana ȚUCU și Andrei DUNĂ, vor reprezenta România la Faza Internațională a concursului ”Student Competition REHVA 2023”, organizată la Bruxelles, în mai 2023.