Sesiunea iulie 2024

Facultatea de Construcții este o scoală de tradiție, înființată în anul 1941, la două decenii după apariția la Timișoara a primei instituții de învățământ tehnic superior denumită atunci “Școala Politehnica din Timișoara”.

Facultatea pregătește specialiști în trei domenii de studii la toate nivelurile: licență (4 ani), master (2 ani) și doctorat (3 ani).

La fel ca pentru domeniul IT, angajații din sectorul construcțiilor beneficiază de scutiri fiscale, în conformitate cu OUG 114/2018.

Domeniul Inginerie Civilă - proiectare, execuție şi întreținere lucrări de construcții civile, industriale şi agricole, construcţii hidrotehnice, infrastructuri pentru transporturi, alimentări cu apă şi îmbunătățiri funciare, cu următoarele programe de studii:

Construcţii Civile, Industriale şi Agricole - CCIA

Inginerie civilă cu predare în limba engleză - ICE (CCIA în limba engleză, pentru care există burse speciale de studiu pentru un semestru sau un an la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie)

Inginerie civilă cu predare în limba germană - ICG (CCIA în limba germană, pentru care există un acord pentru obținerea diplomei duble cu Universitatea Tehnică din Munchen, Germania)

Căi Ferate, Drumuri şi Poduri - CFDP

Amenajări şi construcţii hidrotehnice - ACH

Construcții pentru Sisteme de Alimentări cu Apă și Canalizări - CSAAC

Intr-o evaluare comparativa a universităților pe domenii de studii, realizata de Școala Națională de Studii politice si Administrative in anul 2020, domeniul Inginerie Civila din cadrul Facultății de Construcții - Universitatea Politehnica Timișoara, s-a clasat pe primul loc. Mai multe informații aici.

Domeniul Ingineria Instalaţiilor - proiectare, executie şi întreţinere lucrări de instalatii pentru construcții: electrice, sanitare, termice și gaze naturale, cu următoarul program de studii:

Instalaţii pentru construcţii - ICT

Domeniul Inginerie Geodezică - proiectare şi realizare lucrări de măsurători terestre cu diferite destinaţii: lucrări topogeodezice inginereşti şi de cadastru, sistematizare, urbanism, cu următoarul program de studii:

Măsurători terestre şi cadastru - MTC

La Facultatea de Construcții Timișoara admiterea se face pe baza mediei de la examenul de bacalaureat (indiferent de probele sustinute).

Pentru informații suplimentare privitoare la procedura de înscriere, contactați-ne la admitere.ct@upt.ro sau apelați de luni pana vineri, între orele 9:00-16:00 unul dintre următoarele numere de telefon: 0751 711 991, 0757 017 490.

Urmărește-ne pe facebook

Facilități oferite studenților

Biblioteca UPT

  • Sală de studiu deschisă 24h/7 zile pe săptămână;
  • 650 de locuri de studiu, dispuse în spaţii închise, deschise sau flexibile;
  • Spaţiu IT cu capacitate de 180 locuri (ZC – mașini virtuale cu alocare dinamică a resurselor, conectate în reţea, cu o capacitate de trafic de Internet de 800 Gb/s, wireless sau fix, cu viteză de uplink de 10 Gb/s);
  • Săli de studiu grup pentru studenţi, în număr de 5, cu capacitate totală de 48 de locuri;
  • Sală multifuncţională (Sala Polivalentă) cu sistem videoconferinţă, 100 locuri și două amfiteatre (K1 și K2) cu câte 90 de locuri fiecare;

Burse

Studenţii pot beneficia de patru tipuri de burse: sociale, de studiu, de merit şi de performanţă, acordate conform regulamentului de burse al universităţii.

Mobilitate in țară

La nivel național, studenții au oportunități de mobilitate între Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Politehnica București, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" Iași care constituie ARUT (Alianța Română a Universităților Tehnice) pentru toate nivelurile de studii (licență, master, doctorat). De asemenea între Facultatea de Construcții Timișoara și Facultatea de Construcții din cadrul Universității Transilvania Brașov există relații de colaborare de tip cluster, care facilitează mobilitățile studenților si a cadrelor didactice între cele două facultăți inclusiv pentru stagii de studii de un semestru.

Studiu in strainatate

În cadrul Facultăţii de Construcții există numeroase acorduri bilaterale de colaborare interuniversitare, prin care studenții facultății pot studia pentru o perioadă de un semestru sau de un an la o facultate de profil din străinătate, cu burse de tip Erasmus, respectiv cu burse speciale acordate de facultate.

Studentii de la Inginerie civilă cu predare în limba engleză pot beneficia de burse speciale de studiu pentru un semestru sau un an la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie.

Studentii de la Inginerie civilă cu predare în limba germană beneficiaza de un acord pentru obținerea diplomei duble cu Universitatea Tehnică din Munchen, Germania.

Cazare

Studentii au asigurată cazarea în căminele universității, renovate recent. Camerele au acces internet, sunt echipate cu frigidere. Studentii au acces la sali de lectura, masini de spalat si bucatarii pe etaj.

Cantine

Cele două restaurante universitare din campus funcţionează în regim subvenţionat pentru studenţi. Studentii pot cumpara tichete de masa la care adaosul comercial este zero.

Baze sportive

Accesul studenţilor la bazele sportive ale universităţii este gratuit. Bazele sportive au săli de fitness, terenuri de fotbal, tenis şi baschet, piste de atletism și două bazine de înot semiolimpice, unul acoperit şi unul în aer liber

Liga studentilor

Studenții sunt reprezentați de către Liga studenţească din cadrul Facultăţii de Construcţii, OSTL (Organizația Studențească “Traian Lalescu”). Aceasta are ca misiune realizarea unităţii de acțiune a studenților în toate activitățile vieții universitare, cum ar fi: susținerea pentru dezvoltarea personală și profesională, organizarea de evenimente culturale, sportive, caritabile, petreceri studențești.

Admiterea la Facultatea de Constructii

LA FACULTATEA DE CONSTRUCȚII TIMIȘOARA ADMITEREA SE FACE PRIN CONCURS DE DOSARE , DOAR PE BAZA MEDIEI DE LA EXAMENUL DE BACALAUREAT (INDIFERENT DE PROBELE SUSTINUTE).

Candidații premiați la competiții naționale și internaționale sunt admiși daca au obtinut locurile I, II sau III, medalia de aur, argint sau bronz sau echivalente ale acestora, în oricare din anii de liceu la fazele naționale sau internaționale ale olimpiadelor organizate sub egida Ministerului Educației și Cercetării Științifice, în unul dintre următoarele domenii: Matematică, Fizică, Informatică, Construcții, instalații și lucrări publice

Domenii și număr de locuri

Numarul de locuri la facultatea de construcții Timișoara, sesiunea iulie 2024.

Domeniul Locuri buget Locuri cu taxă
Inginerie civilă (CCIA, CFDP, ACH, CSAAC) 150 100
Inginerie civilă în limba engleză (ICE) 28 22
Inginerie civilă în limba germană (ICG) 27 23
Ingineria instalaţiilor (ICT) 40 35
Inginerie geodezică (MTC) 40 20

Calendarul admiterii

Înscrierile fizic la sediul facultății, se fac în amfiteatrul Victor Vlad, la parter.

Iulie 2024
Lun
Mar
Mie
Joi
Vin
Sam
Dum
1
2
3
4
Preînscriere
Înscriere candidați
Confirmări runda 1
Confirmări runda 2
Confirmări runda 3
Afișare rezultate

Selectează o dată din calendar

Informații suplimentare

Informații suplimentare despre admiterea licență iulie 2024 (upt)

De ce Timișoara?

“Mica Vienă” sau “Orașul trandafirilor” sunt doar două dintre numele cu care este alintată Timisoara, primul oras cu străzile iluminate electric din Europa. Oricine se poate regăsi în spiritul Timișoarei, și să ajungă să se îndrăgostească și să prețuiască diferitele valențe ale acesteia.

Timişoara este un oraș plin de viață, în care clădirile de patrimoniu sunt însuflețite de cafenele, terase, sau cluburi cu muzica de calitate pentru toate gusturile. Parcurile cu mii de soiuri de flori și de copaci înverzesc un oraș în care străzi pietonale pline de istorie leagă piațete cu aer boem.

Cotat ca fiind unul dintre orașele cu cele mai bogate patrimonii arhitecturale și culturale din România, Timișoara este orașul în care vei iubi sa-ți petreci studenția.